25 Ocak 2018 Perşembe

"MÜJGAN ÇEVİK ÇORBACI" RESSAM & MİMAR

MÜJGAN ÇEVİK ÇORBACI
RESSAM & MİMAR


1964 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Kız Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 'nde tamamladı.

Mezuniyetinden sonra hocası Prof. Nezih Eldem ile İstanbul Harbiye Askeri Müze inşaatında hem kontrol mühendisi hem de estetik sanat planlama ile ilgili çalışmıştır. Halen Edirne Organize Sanayi Bölgesinde İmar Müdürü olarak çalışmaktadır. Eğitim dönemlerinde çeşitli resim yarışmalarına katılmıştır. Resim çalışmalarıyla mesleğini bir arada yürüterek yeni tasarımlar ve renklerin bütünlüğünü kendine özgün bir şekilde eserlerine yansıtmıştır.

Çok sayıda yurtiçi ve dışı sergilerde ve sosyal projelerde yer almış , SAKÜDER , GESAM (Edirne il Temsilcisi) ve TRED (Trakya Ressamlar Derneği), AGSAD (Anadolu Görsel Sanatlar Derneği), Avrupa Birliği Temsilciliği, Mimarlar Odası ,Trakya Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra Eurasia Art Contest Jury üyeliği, Global Art Contest Jury üyeliği ve Türkiye Sanat Yarışması-Turkısh Art Contest Jury üyeliği yapmıştır.

“Sanat tekdüzelikten kurtulmaktır” ilkesiyle yağlıboya, akrilik boya ve çeşitli eskitme boyalar, pastel,
mumlama, rölyef alçı ,dekopaj ve çeşitli materyallerle ahşap, tuval ve duvar yüzeylerinde soyut ağırlıkta çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Birçok sergi ve sanat projesinde yer almış olan sanatçının önemli koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Fine Art Sanat Birliği Usta Sanatçılar Kadrosu’nda yer almaktadır.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder