14 Temmuz 2015 Salı

FUNDA TÜMER, SERAMİK SANATÇISI & RESSAM

FUNDA TÜMER


RESSAM & SERAMİK SANATÇISI

1977 yılında Ankara’da doğmuş olan sanatçı, 1994 yılında Ressam İsmail İlhan Atölyesi’nde sanat eğitimine başlamıştır. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı Bölümü’ne girerek 2000 yılında buradan
başarı ile mezun olmuştur. Mezun olduktan hemen sonra kendi sanat atölyesini kurarak mimari alanda resim, seramik ve heykel çalışmaları gerçekleştirmiştir. 2005-2007 yılları arasında özel bir sanat akademisi olan İstasyon Sanat Akademisi’nde Grafik Tasarım ve Medya Tasarım eğitimi de alan sanatçı, aynı zamanda reklam ve medya sektöründe creatif çalışmalara da imza atmaktadır. Birçok firma ve markanın Piar çalışmalarını ve Creatif Tasarımlarını gerçekleştirmiş ve halen devam etmektedir.
Sanatçı 2012 yılında kendi kültür ve sanat projelerini hazırlamaya ve hayata geçirmeye başlamıştır. Sanatın ve Sanatçı’nın topluma öncü ve sesi olması misyonu ile yola çıkarak başta Sosyal Sorumluluk Projeleri olmak üzere international boyutta birçok başarılı organizasyona ve sanat projesine imza atmıştır. Yaptığı tüm sergi organizasyonları ve başarılı eserleri başta İspanyol Sanat Eleştirmeni Bertlan Agustin Jacinto olmak üzere birçok dünya sanat eleştirmeni ve yazarları tarafından büyük ilgi görmüş ve basında ciddi yer almıştır.
El Olor De Arte (İspanya) tarafından , 2015 yılında Uçan Süpürge Derneği yararına düzenlediği Sosyal Sorumluluk Projesi Plastik Sanatlar Sergisi Yılın Sanat Projesi, Sanatçı da Yılın Küratörü seçilmiştir. 2017 Yılında El Olor De Arte tarafından bir kez daha yılın küratörü seçilmiş ve ödülü ülkesine getirmiştir.
Sanatçı 2006 yılında Küba’da Dünya Sanatçıları ile enstelasyon çalışmalarında tek Türk Sanatçı olarak yer almış ve resim-heykel sanatı alanında araştırma programına katılmıştır.
Sanatçının yurt dışında, Küba da yurt içinde birçok önemli koleksiyon ve koleksiyonerlerde eserleri bulunmaktadır.
3 kişisel sergisi bulunan sanatçı birçok karma sergi ve sempozyum da yer almıştır. Seminer vermektedir.

Fine Art Sanat Birliği (Sanat Kurumu) kurucu ve başkanıdır. Sanatçı aynı zamanda Ulusal Haber Ajansı Kültür Sanat DepartmanıYöneticisi ve Editörüdür. 2012 yılında T.C. Devlet Sanatçısı Ünvanı almıştır. 

YAYINLANAN YAZILARINDAN BAŞLIKLAR

Resim Sanatında Özgün Baskı

Sanatçı Olmak ve Kendini Sanatçı Sanmak

Saim Kaya ve Sanat Yorum ( söyleşi )

Karadeniz’den çıkan Nadir Yetenekler ( Ressam Bora Dervişoğlu ) ( monografi )

Bir Sanatçının Kaleminden Eğitim Etkisi ve Önemi

Sanatçı Kimdir
Online Sergi
[eserler satışa sunulmuştur]










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder